272 poze   44560 vizite

Drojdia de bere_Uleiul de usturoi _ Calitatea mancari

Vitaminor este o drojdie de bere produsa pe baza mustului de malt si derivati zaharosi. Materia prima provine doar de la fabrica de bere. Ea este uscata minutios si preparata cu grija fara interventia vreunui agent chimic. Ea conserva intacte toate calitatile elementelor sale constitutive. Este un produs 100% natural bogat in acizi de amina, vitamine si factori organo-minerali in totalitate asimilati de organismul porumbelului.

Vitaminor este un aport de vitamine naturale de grup B care joaca un rol important in metabolismul glucidelor si a grasimilor si in consecinta in fiziologia efortului. Vitaminor este un factor de dezvoltare pentru puii de porumbei si favorizeaza rezistenta impotriva maladiilor si a “stresului”.

S-a dovedit ca drojdia de bere are o influenta pozitiva asupra fecundarii si asupra vitalitatii puilor in cuib.

MOD DE UTILIZARE

In perioada de crestere si de naparlire

A se amesteca cel putin de doua ori pe saptamana Vitaminor cu ratia de graunte. Inainte de sezonul sportiv Pentru a aduce porumbeii intro forma buna, le trebuie administrat, cu zece zile ininte de inceperea concursului Vitaminor in amestec cu ratia de graunte.

In timpul sezonului sportiv

Pentru o recuperare rapida dupa efort, sa se administreze pe toata perioada sezonului sportiv, in ziua intoarcerii de la concurs si in ziua urmatoare, Vitaminor in amestec cu graunte.

Dupa tratamentele antiparazitare

In timpul si dupa tratamentele antiparazitare (tricomonoza, viermisori), anti-coccidian, antiinfectios.

DOZA

A se amesteca o lingura de Vitaminor sau echivalentul dopului de la sticla cu un kg de graunte umezite cu ulei de usturoi sau cu suc de lamaie sau cu apa pentru a facilita aderenta lui Vitaminor la boabe.


Uleiul de Usturoi

Usturoiul este o planta cunoscuta si folosita de mii de ani din cauza proprietatilor sale curative. Usturoiul stimuleaza secretiile gastrice impiedicand fermentarea si alte probleme ale digestiei. Acesta faciliteaza o mai buna circulatie a sangelui, asigura protectie cailor respiratorii si impotriva viermisorilor. Marea majoritate a columbofililor cunosc proprietatile usturoiului si numerosi sunt aceia care vor sa-l administreze porumbeilor lor. Pentru aceasta, unii pun in mod regulat cate un catel de usturoi in apa de baut. Aceasta metoda nu este cea mai buna caci in acest caz,

porumbeii nu profita decat foarte putin de proprietatile usturoiului. Natural, specialistul n°1 in alimentatie, a studiat si a rezolvat aceasta problema cu ajutorul dieteticienilor si veterinarilor. Astfel a aparut Uleiul de Usturoi Natural. [... detalii] Uleiul de Usturoi Natural este compus din extracte de usturoi pur si ulei de soia rafinat, bogat in acid linoleic si in lionelina.
Uleiul de Usturoi Natural contine de asemenea si vitamina E care influenteaza favorabil fecundarea porumbeilor si este indispensabila bunei functionarii a muschilor si a sistemului nervos.

MOD DE UTILIZARE
In dezvoltare si in timpul naparlirii
A se amesteca de 2-3 ori pe saptamana ulei de usturoi si Drojdie de bere Vitaminor in Portia zilnica de graunte – 30 de picaturi de ulei de usturoi la un kg de graunte.

In timpul sezonului sportiv
La intoarcerea de la concurs : in ziua respectiva si a doua zi, a se amesteca ulei de usturoi si drojdie de bere intrun mix usor (purificator), 30 de picaturi de ulei de usturoi la kilogram.

In pregatirea pentru un concurs de fond
Uleiul de soia incorporat in uleiul de usturoi Natural este mijlocul ideal pentru a produce (in termen scurt) rezerve de grasime in corpul porumbelului. Pentru pregatirea la o etapa de fond noi va sfatuim ca inainte de concurs cu 4-6 zile (in functie de distante, fond sau fond mare) sa amestecati o picatura de ulei de usturoi per porumbel la ratia de graunte la care mai adaugati si drojdie de bere Vitaminor.

Calitatea Furajelor

Un aspect foarte important pentru obtinerea succesului in cursele cu porumbei este intelegerea unor principii care se afla in spatele actiunilor tale. Unii crescatori au un sezon bun intr-un an, si urmatorul sa fie dezastros sau mediocru. Fiecare an este diferit. Conditiile de concurs se pot schimba, vremea poate fi mai rece, pot aparea elemente neprevazute, sau sa fie o lansare proasta. De aici totul se rezuma la experienta, discernamantul, priceperea si simtul de observatia al fiecarui columbofil, mai mult se rezuma la capacitatea lui “de a gandi ca un porumbel”.

Hranirea este foarte importanta, zaharul si grasimile furnizeaza energie pentru activitate, zbor, exercitiu in timp ce proteinele sunt necesare pentru crestere, naparlire si vindecarea tesuturilor deterioarate. Mazarea, fasolea, si mazarichea sunt seminte cu baza proteica, iar porumbul, sorgul, graul, arahidele sunt preponderent energetice.

O posibila schema de hranire:

* 30-40% mazare;
* 15-20% porumb;
* 15-20% floarea-soarelui;
* 5-10% grau;
* 5% seminte mici – rapita, mei, in, orez;
* 1% arahide ( 1-3 pe pasare pe zi).

Exercitiile zilnice sunt necesare, este bine de stiu sa nu se abuzeze de acest lucru, pasarile ar trebui zburate maxim 1,5 h pe zi, pentru a se evita suprasolicitarea si pierderea interesului pentru zbor ( plictiseala).

Lansarile servesc la educarea pasarilor si la dezvoltarea formei fizice, dar facute in exces, le pot distruge forma competitionala.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 1
BerceanuMarius 23 martie 2014  
PRODUSE SI ACCESORII PENTRU PORUMBEI
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.